PROSLAVA DANA GRADA

12. studenoga 2020.

Znatno skromnije, zbog epidemioloških preporuka, jučer je obilježen blagdan svetog Martina i Dan grada Belog Manastira. Gradonačelnik Tomislav Rob sa suradnicima te Igor Franjić, predsjednik Gradskog vijeća, i ostali članovi Vijeća, položili su vijence i zapalili lampione podno središnjeg križa na Katoličkom groblju, nakon čega je služena sveta misa u župnoj crkvi svetog Martina biskupa i krštenje mladoga vina belomanastirskih vinara.

– Tradicija je tradicija, pa bez obzira na uvjete, radost se ničim ne može zamijeniti – rekao je don Ivo Zečević, župnik Župe sv. Martina biskupa, naglašavajući kako je vino znak radosti, a kruh znak života. S oltara je poručio kako ne postoje loša i dobra vremena, nego dobro i loše raspoloženje. A dobro je, unatoč koronakrizi, jučer bilo u crkvenom dvorištu, gdje je nakon mise kršteno mlado vino. Nakon toga u kinodvorani belomanastirskog Centra za kulturu održana je i sjednica Gradskog vijeća. Gradonačelnik Rob podsjetio je na troipolgodišnji mandat tijekom kojega je počelo provođenje Intervencijskog plana, čiji je rezultat itekako vidljiv svim građanima Belog Manastira, kao i brojnih drugih uspješno realiziranih projekata.

– Do sada smo uspješno proveli projekte vezane uz Intervencijski plan, a do 2023. godine, kada je rok za njegov završetak, on će biti u potpunosti proveden – istaknuo je Rob.

Za doprinos u gospodarstvu Zlatna plaketa Grada Belog Manastira “Sveti Martin” uručena je ravnatelju SAFU-a Tomislavu Petricu, a za zasluge u području sporta, kulture, društvenih djelatnosti. Povelje Grada Belog Manastira dodijeljene su Crkvenom zboru Uzvišenja svetog Križa, Žarku Juraku, Ratku Kovačeviću, Davoru Krušelju i posmrtno Saši Šipeku.

Sjednici Gradskog vijeća nazočio je Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine OBŽ-a te Robert Jankovics, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine. I. Getto

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps